Boyama

Hizmetlerimiz

Elektrostatik toz boyama, solvent içermeyen bir yüzey kaplama metodudur. Toz boya tamamen kuru bir kaplama sistemidir. Boyanacak objelerin üzerine boya kabinlerinde özel boya tabancaları vasıtasıyla atılır. Tabancadan geçerken elektrostatik yüklenen toz boya partikülleri kabin içinde boyanacak malzemeye yapışır ve kaplama işlemi gerçekleşmiş olur. Toz boyanın malzeme yüzeyine tam olarak yapışabilmesi için malzemenin de çok iyi bir şekilde topraklanması gerekir. Solvent içermemesi, yüzey kalitesi, dayanıklılığı, boya geri kazanım sistemi, ekonomikliği ve çevre duyarlılığı elektrostatik toz boyamayı geleneksel boyama işlemlerine göre daha çekici bir alternatif yapmaktadır.

Toz boyamanın avantajları arasında; kullanıma hazır olması, çevre kirliliği yapmaması, yanma ve parlama riskini azaltması, üretimi hızlandırması, üstün kalitede kaplama yapılması sayılabilir.

Levhalar müşterilerimizin talepleri doğrultusunda elektrostatik toz veya polyester fırın boya uygulamaları ile belirtilen RAL kodlarına boyanabilmektedir.

Bobin Boyama


Rulo halinde sarılmış olan sac ya da alüminyum metallere uygulanan yüksek otomasyona dayalı bir boyama sürecidir. Müşterilerden gelen talebe göre koruyucu film uygulaması da yapılabilir. Son olarak da boyalı sac rulo sarılır ve paketlenerek satışa hazır hale getirilir.

Bobin boyamanın öncelikli avantajı; yüksek kontrol seviyesine uygunluğu ve boyama kalitesinin daha iyi olmasıdır. Boyama işlemi verimli, dolayısıyla üretim kapasitesi yüksektir.

Polyester Kaplama


Boyalı metal endüstrisinde en çok tercih edilen uygulamalardan biri olan polyester kaplamalı ürünler, f/p açısından da oldukça elverişlidir. Polyester son kat uygulanmış ürünler, iç mekanlarda dekoratif amaçlarla kullanılabildiği gibi, şartlara uygun hale getirilerek, dış mekanlarda çatı ve cephe kaplamalarda kullanılabilmektedir.

PVDF Kaplama


Termo plastik özelliğe sahip olan bu teknoloji, ürünlerin renklerinin ve parlaklıklarının uzun süre korunmasını sağlamaktadır. PvDF son kat uygulanmış ürünler, iç mekanlarda kullanılabileceği gibi, üstün özellikleri sebebi ile mimari çalışmalarda dış cephe kaplamaları için tercih edilmektedir.